Foredrag og møder i Kastelskirken

TIRSDAGSMØDER

Tirsdagsmøderne arrangeres i et samarbejde mellem Kastelskirken og Garnisonskirken og foregår i Garnisonskirkens mødesal på Skt. Annæ Plads 4.

Tirsdag 4. december kl. 14

En klumme er ingen kunst
I over 20 år har Kåre Gade skrevet klummer i Kristeligt Dagblad - om mad, børn, kone, kat og ikke mindst om sig selv. Hvor interessant skal man synes, man selv er, for at skrive en klumme i jeg-form? Hvor finder man inspirationen i et dybest set trivielt liv? Og hvorfor gider nogen læse det?

Tirsdag den 8. januar kl. 14
Murens fald
Tidligere ambassadør i bl.a. Berlin, Per Poulsen-Hansen, fortæller om Europa efter murens fald. Efteråret 2019 er det 30 år siden muren faldt og

Tirsdag den 5. februar kl. 14
Husk altid ledestjernen
Forfatter Kirsten Jacobsen fortæller om sin biografi om Mærsk Mc-Kinney Møller, den mest succesrige erhvervmand i Danmark i det 20. århundrede. Hvem var han? Og hvad var det han kunne?

__________________________________

LØRDAGSFOREDRAG

Lørdagsforedag foregår på Kastellet, i Gl. Varmecentral. Der serveres kaffe/te og scones og foredragene er gratis.

Lørdag den 23. februar kl. 10
”Da vikingerne mødte korset”

Sognepræst Torben Bramming fortæller om Harald Blåtand, som gjorde danerne kristne. Eller gjorde han? Nye arkæologiske udgravninger i Ribe viser, at den kristne kirke eksisterede over 100 år tidligere. Om Ansgar og om hvad missionærerne forkyndte for at overbevise de asatroende om Hvidekrist betydning.

Lørdag den 30. marts kl. 10
Ole Juhl: 'Håb og livsglæde. Martin A. Hansen og kristendommen'

Forfatteren Martin A. Hansen, der kom fra et miljø, der var fortrolig med kirke og kristentro, rettede i sin tid kritik mod kirken som institution, men igennem hele forfatterskabet forsøgte han samtidig med held at vriste det bærende ud af institutionens ofte kvælende favntag, nemlig evangeliet, og især i de bedste og mest læste noveller, bl.a. ”Paaskeklokken”, ”Agerhønen” og ”Høstgildet”, lykkedes det i fiktionen for Martin A. Hansen at give samme evangelium en frugtbar og livsnødvendig plads midt i livet. Foredraget handler om dette skisma, som også blev et personligt anliggende for Martin A. Hansen. Det finder senere i forfatterskabet et stærkt fiktivt udtryk i romanen ”Løgneren”, men det forløses også sluttelig i det store værk ”Orm og Tyr”.

__________________________________

KIRKEBIO KØBENHAVN 2018-2019

Sæson 2018-2019 begyndte d. 3. sept., men du kan stadig nå at blive medlem. Alle film vises kl. 16:00 i Sankt Jakobs Kirkes Sognegård, Østerbrogade 59.

KirkeBio København er åben for alle, men fungerer som en filmklub, dvs. man skal være medlem for at se filmene.

Nærmere information om datoer, tilmelding og program under KirkeBio på   www.garnisonskirken.dk

_______________________________________