Læsegruppe

Kastelskirkens læsegruppe 

Vi mødes den sidste torsdag i hver måned om en bog, som vi alle har læst. Vi drikker en en kop kaffe/te eller et glas vin og taler i halvanden time om bogen og læseoplevelsen. I vores samtale om bogen udfolder og udvider vi den verden, som vi har mødt i læsningen. Alle kan være med, og vi har plads til flere om bordet. I vores læsegruppe handler det om at få de mange læsninger på bordet, så hvis du har lyst til at dele din glæde ved skønlitteratur med andre, så læs sammen med os.

Læsegruppen er startet af Maria Mejnertsen, der til møderne sørger for, at vi kommer godt rundt om de emner, som vi gerne vil tale om. Vil du vide mere eller melde dig til et møde, så skriv til Maria på mejnertsen@gmail.com. Tilmelding sker fra gang til gang.

Der er to læsegruppemøder hver måned, det første er kl. 16.30-18, det andet kl. 18.30-20. Derved er det muligt for flere at være med, og samtidig er mødekredsen overskuelig, og der er god taletid til alle.
Der er møder på følgende datoer (ikke alle torsdage er sidste torsdag i måneden)
  • Torsdag den 31. oktober 
  • Torsdag den 28. november 
  • Torsdag den 30. januar 2025


Oktobers bog
er Jens Smærup Sørensens ‘Evigt i tiden’. Den vandt Montanas Litteraturpris i foråret og er en original roman om livet på landet, landbrugets udvikling over mange århundreder og de menneskeskabte klimaforandringer.

Novembers bog er ‘Modermælk’ af lettiske Nora Iksten. Romanen handler om forholdet mellem mor og datter og hverdagen i det sovjetstyrede Letland.

Januars bog er irske Sally Rooneys ‘Intermezzo‘. Den er netop udkommet, har fået flotte anmeldelser og er derfor efterspurgt på bibliotekerne, men med fire måneder til januar burde det lade sig gøre at få fingrene i den.

Vi har indtil videre læst: Kazuo Ishiguros ‘Klara og solen’, Christian Krachts ‘Eurotrash’, Rakel Haslund-Gjerrilds ’Adam i Paradis’, Lone Hørslevs ’Halvt i himlen’, Daniel Dalgaards ’Sfinx’, Sally Rooneys ’Skønne verden, hvor er du’, Eugen Ruges ’Metropol’, Niviaq Korneliussens ’Blomsterdal’, Josephine Klougarts ’Alt dette kunne du få’, Sergij Zjadans ’Og midt i alt dette går frontlinjen’, Shahrnush Parsipurs ’Frie oplevelser’, Sara Stridsbergs ‘Hunter i Huskvarna’ , Abdurazak Gurnahs ’Paradis’, ’Tillid’ af Hernan Diaz og Glenn Bechs manifest: “Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet” , Kerstin Ekmans ’Ulvespring’, Solvej Balles ’Om udregning af rumfang I’, Auður Ava Ólafsdóttirs: Eden, Carl Frode Tillers ‘Flugt’, Jon Fosses ‘Det andet navn’, Anne Lise Marstrand-Jørgensens ‘Natten åbner sig som en port’, Claudia Durastantis ‘Fremmede jeg kender’, An Yus  ‘Efterklang´, Fernanda Melchors ‘Paradais’, Matias Faldbakkens ‘Stakkel’, Naja Marie Aidts ‘Øvelser i mørke’, Isabella Hammads ‘Genfærd ind’.